Een brug slaan tussen
verschillende partijen

17 maart 2020

Het Corona-virus en de betaling van de huurprijs

Het coronavirus houdt Nederland in de greep. Niet alleen kinderopvang en scholen sluiten hun deuren. Ook cafés, restaurants, bioscopen etc. zijn sinds 15 maart 2020 gesloten. Dit heeft grote economische gevolgen. De vragen die bij vele ondernemers rijst is:  kan ik mijn verplichtingen nog wel nakomen en hoe lang nog? Dit geldt bijvoorbeeld voor de betaling van de huurprijs van een bedrijfsruimte of andere huurobjecten.

Er verschijnen berichten dat verhuurders uit coulance uitstel van betaling van de huurprijs verlenen, dat zij aangeven dat de huurprijs slechts gedeeltelijk hoeft te worden voldaan of zelfs aangeven dat (tijdelijk) geen huurprijs hoeft te worden betaald. Dit zijn uiteraard goede berichten, maar is niet voor iedere verhuurder mogelijk. Het is in deze verhuurders te prijzen dat zij flexibel omgaan met de huurprijsbetaling, maar hoe lang is dit vol te houden. Daarnaast zijn er huurders die nu al met een (structurele) achterstand kampen. De maatregelen van de overheid kunnen hiervoor te laat komen.

Hebt u als huurder of verhuurder vragen over de betaling van huurprijs, heeft u ondersteuning nodig bij het vastleggen van betalingsregelingen of anderszins vragen dan kunt u contact opnemen met mr. N.P.M. Planthof via het telefoonnummer 0113-277000 of e-mailadres planthof@advocatenkantoorzeeland.com.