Een brug slaan tussen
verschillende partijen

23 maart 2020

Het coronavirus en kinderopvangtoeslag

Sinds 16 maart 2020 is de kinderopvang in Nederland gesloten. Alleen kinderen waarvan beide ouders of één van de ouders een zogenaamd vitaal beroep hebben, kunnen bij de kinderopvang terecht. Voor veel ouders betekent dit dat zij hun kinderen momenteel niet naar de kinderopvang kunnen brengen. Dit terwijl ouders wel betalen voor de kinderopvang. Het gevolg; ouders eisen geld terug of betalen niet. De vraag is, is dit wel zo verstandig?

In Nederland kunnen ouders aanspraak maken op kinderopvangtoeslag. Ook deze maand wordt de kinderopvangtoeslag gewoon uitbetaald. Indien ouders desondanks weigeren de kosten van de kinderopvang te betalen, kan dit er toe leiden dat kinderen hun plek kwijt raken en na de coronacrisis niet meer bij de kinderopvang terecht kunnen. Dit geldt ook als ouders hun kinderen nu uitschrijven om kosten te voorkomen.

Het kabinet werkt hard aan de mogelijkheid de kosten van de kinderopvang aan ouders gedurende de coronacrisis in het geheel te vergoeden. Betaal de kosten van de kinderopvang nu en voorkomen problemen in de toekomst!

Hebt u naar aanleiding van het voorgaande vragen en/of wilt u weten wat uw rechten zijn. Wij helpen u graag. U kunt contact opnemen met mr. N.P.M. Planthof via het telefoonnummer 0113-277000 of e-mailadres planthof@advocatenkantoorzeeland.com